3d-visualisering-dimension-design-a-enggaard-as-kulturkvarteret-i1-ext-001-kulturkvateret-i1-fra-gaardrum-1x1-1

Et sted skabt med vision fra inderst til yderst

En fuldendt arkitektonisk oplevelse

”Vi har designet Aksholm som en rolig og elegant markør i overgangen fra Musikkens Hus og Nordkraft til det nye boligkvarter på Østre Havn.

Det er kontrasten imellem det massive og transparente der giver bygningen sin karakter. Vekselvirkningen imellem letheden i de store, åbne glaspartier og tyngden i de karakterfulde, varme teglskiver.

Bygningen modulerer ind og ud i et spil imellem fremspring i bygningskroppen der danner tagterrasser på bygningens øverste niveauer, og tilbagetrækninger der skaber en dybdevirkning i facaden som danner optimale opholdsarealer til husets beboere. ”

Kristian Lange, Arkitekt maa, C.F. Møller

3d-visualisering-dimension-design-a-enggaard-as-kulturkvarteret-i1-ext-005-kulturkvateret-i1-trappen-photomatch-1x1-1

Materialer med historie, omtanke og stoflighed

Beliggenhed. Arkitektur. Materialer. Tre valg, hvor Aksholm adskiller sig – og tre ting, der er nøje afstemt med hinanden.

Kerneelementet i Aksholm er den varme, rødbrune teglsten fra den sønderjyske familievirksomhed Petersen Tegn. En kul-brændte solid tegl, der er valgt, fordi den unikke brændingsteknik med kul både er et nik til stedets industrihistorien, og samtidig giver teglen en enestående taktil og stoflig overflade.

Brændingen giver desuden teglen en dyb glød og en overflade, der changerer diskret mellem nuancer af rød og brun; to ting, der tilsammen skaber Aksholms særlige farveudtryk.

Samtidig er alle materialer udvalgt med respekt for hinanden. Arkitekterne har arbejdet med anodiseret aluminium både udvendigt på vinduespartier og altanernes undersider og indvendigt som detaljer i foyeren. For metallet changerer gyldent i solen, og dens varme nuance passer enestående til teglens farve. Samtidig er materialet solidt nok til at være smukt år efter år.

På samme måde har man valgt egetræ til elementer som lejlighedernes hoveddøre, gulve og fodlister, fordi den varme træsort, træets glød og den brændte teglsten får det bedste frem i hinanden.

Detaljer, der følger dig overalt

I både foyer og p-kælder træder du ind på den samme teglsten, som udenfor møder dig i det øjeblik, du får øje på Aksholm. Den kulbrændte Petersen Tegl byder dig således velkommen i både foyer, p-kælderens ankomst og på hver eneste af de 13 etager, når du træder ud fra elevatoren, som også har det karakteristiske teglgulv.

Foyeren er desuden skabt med en karakteristisk, oplyst endevæg i tegl og den samme varme, gyldne, anodiseret aluminium på væggene og rundt om postkasser og elevator, som er brugt udvendigt på karme og altaner. Langs endevæggen kan du tage et hvil på den skulpturelle bænk i massivt egetræ.

P-kælderen har en anderledes effektbelysning i et flot mønster langs med loftet. I p-kælderen bliver du guidet af belægningen, og gangstien her danner et blødt stiforløb, der mimer gårdrummets bløde, runde linjer. Alle detaljerne giver en helstøbt oplevelse, der binder bygningen sammen fra kælder til penthouse.

Og endeligt har hver eneste etage et ankomstområde, der er en oplevelse i sig selv: teglgulvet og egetræsdøren giver sammen med den rå beton en følelse af, at du allerede er hjemme. Det er kendeligt, netop fordi det overalt er de samme materialer, der byder dig velkommen.

3d-visualisering-dimension-design-a-enggaard-as-kulturkvarteret-i1-int-008-foyeren-1x1-1
3d-visualisering-dimension-design-a-enggaard-as-kulturkvarteret-i1-ext-005-kulturkvateret-i1-trappen-photomatch-cropped-1x1-1

Stueetage med plads til gastronomi og liv lige ved åen

På den ene side af Aksholm træder du i det grønne gårdrum.

På den anden side står du lige overfor Musikkens Hus, midt i et levende byrum lige ved den fritlagte å. Her ved bygningens stueetage kan du sidde på å-trappens brede trin ned mod åen og nyde udsigten til det fritlagte vand og Musikkens Hus med Limfjorden som et blåt bagtæppe.

Det er desuden en del af visionen for stedet, at stueetagen skal være en aktiv, integreret del af bylivet lige her og byde på en cafe, restaurant eller måske en vinbar.

Fra industrihavn til et urbant kulturkvarter

Østre Havn er en vigtig del af Aalborgs historie. Her lå den industri, der har formet Aalborg som arbejderby, og fortidens siloer, kraner og pakhuse er stadig en stemningsfuld del af bybilledet.

I dag er bydelen omdannet til et kulturelt og livligt leverum, der tiltrækker unge, familier, singler og par i alle aldre. Med et urbant miks af pladser med kunst, historiske bygninger, specialbutikker og små, lokale cafeer i stueetagerne.

Kontakt og information

Har du spørgsmål til boligerne, er du også altid velkommen til at kontakte os på telefon, e-mail eller en besked via kontaktformularen.

Telefon: 96 31 60 00
Email: projekt@thorkildkristensen.dk

Contact Form

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles privatlivspolitik og servicevilkår.

Denne browser understøttes ikke længere

Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.